bento małpka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    2 kromki
  • ser żółty

    10 gram
  • szynka

    1 plaster
  • jabłka

    1/2 sztuka
  • kiwi

    1 sztuka
  • marchew

    2 plastry
  • oliwki czarne

    1 sztuka
  • paluszki chlebowe

    6 sztuk
  • chleb ryżowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z chleba tostowego i szynki wykrawamy koła. Szynkę wkładamy między chleb i układamy na środku pojemnika. Między chleb dodać plastry marchewki (jako uszy). Z jabłka wykrawamy koło i przekrawamy, układamy na kanapce (mordka). Z sera żółtego wykrawamy dwa koła (oczy) i układamy mini kawałki oliwki. Chlebek ryżowy kruszymy na mniejsze kawałki i układamy w pojemniku. Z kiwi wykrawamy trzy kawałki i układamy jako liście palmy. Paluszki łamiemy na pół i dwie części dokładamy jako pień palmy oraz resztę na górze pudełka. Resztę kiwi i jabłka kroimy w kostkę i układamy w pudełku. Oliwkę układamy przy palmie jako kokos .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 24.03.2015 21:15
śliczna!!!!
Barbara777 24.03.2015 09:56
kuszące jedzonko dla niejadka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat