Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bekonowe koszyczki z jajkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 2 kromki
jaja 4 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Bekonowe koszyczki z jajkiem

Piekarnik nagrzać do 180 st C.
Formę na muffiny lub kolkilki wysmarować oliwą z oliwek lub masłem.
Z chleba wykroić kółka o średnicy foremek.
Plastrami bekonu wyłożyć brzegi foremki a na dno położyć po wyciętym kawałku chleba.
Do każdej „kieszonki” wbić jajko. Pospać solą i pieprzem.
Włożyć do piekarnika i zapiekać ok 10-15 minut aż jajko się zetnie.
Podawać ciepłe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak