Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batony z pianek i orzechów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie pianek
opakowanie orzechów laskowych
opakowanie śliwek suszonych
czekolada mleczna 2 talbiczki
łyżeczi masła 3

Przepis i sposób przygotowania na: Batony z pianek i orzechów

1. Orzechy posiekać.
2. Śliwi i pianki marshmallows pokroić na kawałki.
3. W garnku rozpuścić masło, dodać połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewać na małym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady.
4. Do miski wsypać płatki, dodać resztę składników. Wlać rozpuszczoną czekoladę, i wymieszać składniki.
5. Blachę ( 25x30 cm) wyłożyć pergaminem. Masę rozsmarować na papierze, wyrównać. Wstawić do lodówki.
6. Gdy masa zastygnie pokroić na batony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak