Batony z pianek i orzechów

Batony z pianek i orzechów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie pianek

  • opakowanie orzechów laskowych

  • opakowanie śliwek suszonych

  • czekolada mleczna

    2 talbiczki
  • łyżeczi masła

    3
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Batony z pianek i orzechów

1. Orzechy posiekać.
2. Śliwi i pianki marshmallows pokroić na kawałki.
3. W garnku rozpuścić masło, dodać połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewać na małym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady.
4. Do miski wsypać płatki, dodać resztę składników. Wlać rozpuszczoną czekoladę, i wymieszać składniki.
5. Blachę ( 25x30 cm) wyłożyć pergaminem. Masę rozsmarować na papierze, wyrównać. Wstawić do lodówki.
6. Gdy masa zastygnie pokroić na batony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat