batony z otrębami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 400 g zagęszczonego, słodzoneg

  • 250 g górskich płatków owsiany

  • 100 g suszonej żurawiny

  • 125 g mieszanki nasion

  • 125 g orzechów

  • wiórki kokosowe

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzej w garnuszku nie dopuszczając do wrzenia. Orzechy pokrusz i wymieszaj w misce z nasionami, wiórkami kokosowymi, żurawiną i płatkami owsianymi. Zalej wszystko ciepłym skondensowanym mlekiem. Wlej mieszankę do formy do pieczenia i wyrównaj powierzchnię. Piecz przez ok. 1 godz. w temperaturze 130°. Ostudź i pokrój na prostokątne batoniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat