Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczyk pożywny...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wołowe 1 kg
woda 3 litry
włoszczyzna 1 pęczek
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
buraki czerwone 50 dag
ziemniaki 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ocet winny 1 łyżeczka
śmietana - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: barszczyk pożywny...

kości zalać trochę wodą, zagotować i wodę wylać

teraz kości zalać 3-ema litrami wody i gotować do miękkości mięsa razem z zielem, liśćmi laurowymi - kości ugotowane wyjąć na talerz i obrać mięso

teraz wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, buraki starte na grubszych oczkach tarki

gotować z 40 minut na mniejszym ogniu

do smaku dodać przyprawy, obrane mięso - na koniec dodać cukier i ocet

śmietanę słodką 12% do smaku na talerzu.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.11.2013 19:10
barszczyk na bogato
Dorian 17.09.2013 22:16
uwielbiam takie zupki na bogato
IwonaKa 19.05.2013 20:49
wspaniały barszczyk,bardzo lubię taki zabielany
fotoviderek 12.04.2013 09:28
Taki barszczyk lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak