Barszcz z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2 szt
  • ziemniaki

    8 szt
  • buraczki

    4 szt
  • marchew

    3 szt
  • czosnek

    6 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    3 łyżeczki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szczypta
  • kasza jęczmienna

    1 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalałam udka dodałam ziele angielskie liść laurowy trochę kucharka do smaku i marchew pokrojoną w słupki . Podgotowałam trochę i dodałam ziemniaki pokrojone drobno i woreczek kaszy perłowej jęczmiennej, kiedy się ugotowała dodałam buraczki starte na tarce na wiórka surowe oraz czosnek sprasowany gotowałam ,aż ziemniaki zmiękły i buraczki . Przecięłam woreczek z ugotowaną kasza i dodałam ją do zupy zrobiła się gęsta smaczna rozgrzewająca .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakolykiJoanny 19.04.2013 11:59
Po prostu nudzi mi się już to samo gotować i urozmaicam zupy polecam naprawie jest pyszna.
Habibi 19.04.2013 11:49
Ja też lubię czasem nieco zmodyfikować znane i popularne zupy - akurat kasza mi tutaj bardzo pasuje :)
halina17 19.04.2013 11:47
Ciekawe połączenie barszcz czerwony z kaszą jęczmienną, nie spotkałam się wcześniej z takim przepisem.
w mojej kuchni 19.04.2013 10:50
dobre smaki z kaszą
bogusia19 19.04.2013 10:23
bardzo ciekawy ten przepis
wiola333 19.04.2013 09:31
bardzo smaczny przepis
Paolcia 19.04.2013 09:14
bardzo apetycznie wygląda :)
dodi 19.04.2013 09:12
bardzo ciekawe połaczenie
Janina 19.04.2013 08:01
Bardzo smaczne
SmakolykiJoanny 19.04.2013 07:27
Kasz wpasowała się w barszcz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat