Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 4 duze
marchew 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
por 1 kawałek
fasola 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 szt
sól do smaku
ocet winny 1 lyzka
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z fasolą

Kroki postępowania

1
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i gotujemy godzinę z dodatkiem liścia, ziela i pieprzu. Po tym czasie wyciągamy buraki i studzimy.
Krok 1 - Barszcz z fasolą foto
2
Wrzucamy pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchew, por i seler. Dodajemy sól i gotujemy do miękkości warzyw. Ostudzone buraki tarkujemy na drobnych oczkach. Wrzucamy do zupy. Wlewamy ocet. Dodajemy osączoną fasolę, zagotowujemy i zabielamy śmietaną.
Krok 2 - Barszcz z fasolą foto
3
Porcje zupy nakładamy na talerze i podajemy gorące, może być z pajdą chleba
Krok 3 - Barszcz z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 01.11.2014 20:46
Brzmi zachęcająco :)
Kejti 09.10.2014 09:44
Lubię barszczyk,z fasolą szczególnie :-)
nogawkuchni 08.10.2014 16:09
Uwielbiam barszcz,oj chyba muszę ugotować takiej buraczanej zupki,bo Twój przepis narobił mi apetytu.
adelajda 08.10.2014 14:39
mój mąż taki barszczyk uwielbia
Motorek 08.10.2014 12:23
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak