Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz na rosole

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
buraczki młode 1/2 kg
ziemniaki 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
włoszczyzna 1 (z rosołu)

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz na rosole

- został mi rosół z niedzieli z włoszczyzną i zostawiłem 4 skrzydełka kurczaka
- buraczki młode obrać ze skórki i na tarce z grubszymi oczkami zetrzeć
- dodać do rosołu razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę
- gotować z 25 minut
- wsypać włoszczyznę z rosołu drobno pokrojoną i obrane mięso ze skrzydełek
- wsypać majeranek i pozostałe przyprawy do smaku
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 16.08.2013 17:37
fajny przepis
Kasia35 10.08.2013 15:47
pyszny barszcz
adelajda 10.08.2013 14:16
smaczny barszczyk
fotoviderek 10.08.2013 08:45
Super barszczyk :)
jasiek 09.08.2013 23:11
dobry sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak