Barszcz czerwony z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    6-7 szt
  • woda

    3 l
  • marchewka

    2-3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    0,5 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • ziele angielskie

    5 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • ziemniaki

    7-8 szt
  • cytryna

  • śmietana 12%

  • natka pietruszki

  • skrzydełka kurczaka

    3-4 szt
  • bulion

    1 kostka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewam wodę, dodaję albo kurczaczka lub skrzydełka ewentualnie jakieś kości schabowe mięsiste i gotuję, dodając liście laurowe,ziele angielskie, sól.Jak już mięsko jest na pól miękkie dodaję umytą i obraną oraz pokrojoną w paski marchewkę, pietruszkę oraz seler,cebulę i czosnek.Pokrojone w kostkę ziemniaki dodaję do zupy i nadal gotuję na wolnym ogniu. Ugotowane wcześniej buraki trę na tarce o grubych oczkach i dodaję do gotującej się zupy.Wszystko przyprawiam przyprawami,dodaję odrobinę soku z cytryny dla koloru i posypuję natką lub koperkiem posiekanym. Na koniec zabielam śmietaną lub podaję osobno, aby każdy mógł dodać jej wg. gustu. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 26.01.2014 10:11
bardzo smaczny barszczyk - lubię taką zupę
Róża1 04.10.2013 00:24
fajny barszczyk:-)
Bernadeta1 02.10.2013 00:28
moja ulubiona zupa
Lis 02.10.2013 00:21
uwielbiam barszczyki a ten zapowiada się bardzo smaczne:)
Karol P 01.10.2013 23:21
smacznie i zdrowo
margaret 01.10.2013 23:03
lubię taki barszczyk:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat