Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z grzybami leśnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 7 sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
ocet 4 łyżki
grzyby suszone 60 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z grzybami leśnymi

Włoszczyznę myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. Buraki obieramy i kroimy w plastry. Całość gotujemy z liściem laurowym i majerankiem na małym ogniu. Grzyby wrzucamy do oddzielnego garnka i gotujemy w małej ilości wody. Gdy wywary będą gotowe odcedzamy je i łączymy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz dodajemy ocet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak