Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki za zakwas
-
buraki czerwone
1 kg -
woda letnia
2 l -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt -
Ziele angielskie całe Prymat
8 szt -
czosnek ząbki
3 szt -
chrzan
4 cm -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
8 szt
składniki na bulion warzywny
-
włoszczyzna
1 szt -
woda
2 l -
sól
1 łyżeczka
składniki na pierogi
-
grzyby suszone
300 g -
cebula biała
1 szt -
masło
3 łyżeczki -
sól
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
2 szczypty -
mąka pszenna
300 g -
woda gorąca
250 ml
dodatek końcowy
-
Majeranek suszony Prymat
1 opakowanie -
śliwki suszone
7 szt -
gruszki
suszone 7 szt -
jabłka suszone
7 szt
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się