Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Belwederski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
buraki czerwone 4 szt
wieprzowina bez kości 25 dag
cebula
tłuszcz
kiełbasa 25 dag
śmietana 18 proc 2/3 szkl
mąka pszenna 1-2 lyżki
wino białe wytrawne 2/3 szkl
koncentrat pomidorowy 2 lyżki
zakwas buraczany
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Belwederski

Buraczki oczyścić, opłukać, upiec, przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso umyć, pokrajać w kostkę podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wywarem, ugotować. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, połączyć z mięsem, buraczkami, śmietaną wymieszaną z mąką, winem, koncentratem pomidorowym i kwasem burakowym, chwile pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak