Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bardzcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
bulion drobiowy
cebula 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
śmietana 18 proc do zaprawienia
ocet 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bardzcz czerwony

Kroki postępowania

1
Buraki obieramy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w małe cząstki i umieszczamy razem z burakami w garnku. Zalewamy bulionem. Dorzucamy przyprawy i gotujemy. Kiedy barszczyk zacznie się gotować dodajemy ocet i gotujemy dalej, aż całość zmięknie.
Krok 1 - bardzcz czerwony foto
2
Po tym czasie sprawdzamy do smaku i doprawiamy śmietaną.
Krok 2 - bardzcz czerwony foto
3
Podajemy z ziemniakami.
Krok 3 - bardzcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.09.2013 21:20
bardzo apetyczny barszczyk
adelajda 07.09.2013 17:25
lubię barszczyk !
pycia9 07.09.2013 14:14
bardzo lubię barszczyk czerwony
Sylwia26 07.09.2013 14:02
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak