Banany z grilla z rumem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Najprostszy pod słońcem i najszybszy deser z grilla, czyli banany z kropelką rumu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    4 sztuki
  • Cukier z prawdziwą wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • masło

    do posmarowania folii
  • rum

    4 łyżki
  • lody

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Banany obierz i przetnij na pół.

2. Dotnij - wystarczająco duże - kawałki folii aluminiowej. Posmaruj folię masłem.

3. Ułóż na folii banany (połówka owocu na 1 kawałku folii). Skrop rumem i dopraw wanilią. Zawiń szczelnie.

4. Grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 5 minut.

5. Upieczone banany podawaj z ulubionymi lodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat