Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z czekoladą we francuskich łódkach.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
banan 2 sztuki
czekolada deserowa 1 paczka płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z czekoladą we francuskich łódkach.

Rozwinąć ciasto francuskie, pokroić radełkiem na kwadraty, naciąć na każdym kwadracie dwie literki L i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Przekładać nacięte ciasto po przekątnej, brzegi pasków ponownie posmarować jajkiem.

Na każdy kawałek położyć plaster banana.

Następnie dość obficie posypać płatkami czekolady deserowej.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec do zrumienienia przez 15 - 20 minut.

Upieczone ciasteczka pozostawić na blasze do ostygnięcia.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 06.12.2015 16:47
pyszne banany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak