Banany w kremie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • rum

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyzki
  • śmietana kremówka

    1 szkl
  • czekolada gorzka

    1/2 tabliczki
  • cukier waniliowy

    15 g
  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany pokroić w plasterki, ułożyć w salaterce, skropić sokiem z cytryny i rumem, posypać 1 łyżką cukru pudru. Zimną śmietanę ubić z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na banany wyłożyć połowę kremu. Do reszty kremu zetrzeć czekoladę na tarce o dużych otworach. Krem z czekoladą wyłożyć na wierzch. podawać zaraz po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 25.01.2013 09:42
fajne
Iwusia 09.05.2012 22:34
bardzo fajne
Monika193 18.01.2012 11:37
super na deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat