banany w czekoladzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    1 szt
  • sok z cytryny

  • banan

    3-4 szt
  • lód

    6-8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać, by masa była gładka. Banany obrać i przekroić na połówki natrzeć sokiem z cytryny i nabić na patyczek do loda banany maczać w stygnącej masie czekoladowej warto sobie pomóc łyżką lub jakąś szpatułką włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny super deser polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.10.2012 00:54
rewelacyjny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat