Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany na schabie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
banan 4 szt
sok z cytryny 5 ml
masło do smażenia 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Banany na schabie

Wykonanie:
Mięso umyć, lekko utłuc, oprószyć pieprzem i mąką i obrumienić z obu stron na suchej patelni. Następnie podlać wodą, wrzucić kostkę rosołowa i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Banany obrać ze skórki, pokroić wzdłuż, lekko podrumienić na maśle i oprószyć sola i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Przełożyć do rondla z mięsem, chwilę poddusić po czym wyłożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.03.2014 17:34
hmm dosyć ciekawe połączenie
Aleksandraa 26.03.2014 21:30
ciekawe zastosowanie bananów
Janina 26.03.2014 21:13
W takim wydaniu jeszcze nie robiłam, smaczne;)
Aleksandra/Olcia 26.03.2014 19:02
ciekawy przepis
Mniam 26.03.2014 18:55
Nigdy tak jeszcze nie jadłam. Ciekawa jestem smaku.
Wafelek2601 26.03.2014 18:33
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak