Bananowy sorbet

Bananowy sorbet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    5 sztuk
  • sok owocowy przecierowy

    300 banan, cytryna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane banany zmiksować (niezupełnie na gładko).
Razem z sokiem bananowo-cytrynowym lub wodą z dodatkiem soku z cytryn zagotować, a następnie wszystko dobrze wymieszać.
Można dosłodzić cukrem.
Pozostawić na ok. 10 minut do wystygnięcia, następnie przelać do misek, włożyć do zamrażalnika.
Podczas zamrażania co mniej więcej 2 godziny przemieszać (można mrozić w urządzeniu do robienia lodów).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat