Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo - czekoladowe „lody”

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
migdały siekane do obtoczenia
czekolada

Porada

Jest szybki w przygotowaniu i bardzo pyszny!

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo - czekoladowe „lody”


Czekoladę łamiemy w kostki, przekładamy do rondelka i topimy z dodatkiem masła (cały czas mieszając). Banany obieramy ze skórki, przekrawamy na połowę i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny ( by nie ciemniały).
Gotowe banany polewamy czekoladą i posypujemy migdałami. Nabijamy na wykałaczki lub lepiej na patyczki po lodach. Wstawiamy na około 30 minut do lodówki, by czekolada dobrze zastygła i gotowe. Można zajadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 31.01.2015 22:18
Bardzo szybko się robi, lubię takie przepisy
wyattearp 31.01.2015 19:37
rewelacja !!!!!!!!!!!
sloneczko1 30.01.2015 23:58
ciekawy przepis warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak