Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bananowiec

apb
0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
cukier
1,5 szklanki
woda
10 łyżek
olej
12 łyżek
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
kakao
galaretka agrestowa
2 opakowania
śmietana 12%
200 ml
wiórki kokosowe
2 szklanki
banan
3-4 sztuki
aromat cytrynowy
1 opakowanie
cukier puder
3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wodę i olej, miksować na najwyższych obrotach, powoli dosypywać proszek do pieczenia i cukier waniliowy, na koniec dodać aromat. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji połowę przelać do blachy, a do pozostałej części dodać kakao, wylać na pierwszą część. Piec 30-40 minut w 180 stopniach.
W 0,5 l wody rozpuścić 2 galaretki agrestowe i zostawić do stężenia.
Śmietanę, cukier i wiórki zagotować aż do rozpuszczenia cukru.
Ciasto wyjąć z piekarnika, na wierzch dac jeszcze ciepłą masę, na nią położć pokrojone w plasterki banany, i zalać tężejącą galaretką. Do momentu podania przechowywać w lodówce.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.04.2012 08:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak