BANANOWIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki

    2 SZT
  • mąka

    1 SZKLANKA
  • margaryna rozpuszczona

    1/2 KOSTKI
  • jajko

    3 SZT
  • cukier

    3 ŁYŻKI
  • proszek do pieczenia

    1 ŁYŻECZKA
  • banan

    3 SZT
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ MĄKĘ I ROZPUSZCZONĄ MARGARYNĘ. Białka ubić na pianę i dodać do masy. Wszystko wymieszać. Ciasto upiec na rumiany kolor.Galaretkę ROZPUŚCIĆ I POLAĆ PO CIEŚCIE. Banany pokroić w plasterki i położyć na cieście. Drugą galaretkę rozprowadzić po bananach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat