Bananowe racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • maślanka

    20 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • olej

    do smażenia
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Masło roztapiamy, lekko studzimy. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem i maślanką. Nadal mieszając, stopniowo wlewamy do mąki.
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron na rumiano. Układamy na talerzu jeden na drugim i polewamy miodem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat