Bakaliowe wafelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwadratowe wafle

    6-8 szt
  • suszone figi

    150 g
  • zmielone migdały

    80 g
  • miód

    1 łyżka
  • jasna polewa

    150 g
  • daktyle

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Daktyle - bez pestek, rodzynki i figi rozdrabniamy i miksujemy.
Następnie łączymy je z migdałami i miodem.
Masę nakładamy na połowę wafli a drugą połową wafli nakrywamy te, posmarowane masą.
Dociskamy lekko.
Polewamy polewą, ozdabiamy wiórkami kokosowymi lub czym tylko chcemy.

Uwaga
Wafelki ozdabiać możemy słupkami migdałów, ewentualnie kandyzowaną skórką cytrynową lub pomarańczową, drobno posiekaną lub po prostu, tym, na co mamy ochotę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 07.06.2011 17:02
smaczne i ładne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat