Bajaderki z migdałami

Bajaderki z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt ciemny

    500 g
  • herbatniki

    150 g maślanych
  • masło 82%

    200 g
  • mleko

    1/2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • dżem truskawkowy

    200 g
  • migdały

    2 garście
  • wiórki kokosowe

  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt oraz herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. W garnku podgrzewamy mleko z masłem , kakaem oraz cukrem do rozpuszczenia się składników.

Garnek zdejmujemy z gazu.
Wsypujemy pokruszony biszkopt oraz herbatniki , dodajemy dżem , mieszamy aż podstanie gęsta masa.

Na dłoń nabieramy odrobinę ciasta , spłaszczamy , na środek kładziemy dwa migdały , formujemy kulkę. Każdą obtaczamy w wiórkach kokosowych lub kakao.

Bajaderki chłodzimy w lodówce.
SzczyptaChili
Małe , lekko słodkie ciasteczka z całymi migdałami w środku.Do ich przygotowania możemy użyć resztek biszkoptów , kruchych ciast czy zalegających w szafce herbatników co jest ogromną zaletą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

01.08.2016 11:38
dobry deser

Diana Rusiłowicz

07.07.2016 00:41
Pyszna propozycja!

SzczyptaChili

02.06.2016 21:15
Dziękuję i polecam serdecznie :)

benka

02.06.2016 17:18
Oj ślinka cieknie :P

Ola1984

02.06.2016 12:04
Małe co nieco w pysznym wydaniu :)

Ania321

02.06.2016 10:19
Ale pyszności :)

Bernadeta1

02.06.2016 09:45
pychotka taki deserek

IZABELA29

02.06.2016 09:29
Wow super

Krystyna32

02.06.2016 09:21
bardzo apetyczne

olkaaa

02.06.2016 08:37
muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat