Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baileys

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 600 ml
whisky 250 ml
wódka 250 ml
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Baileys

Cukier i cukier waniliowy wsypujemy do suchego rondla i podgrzewamy tworząc karmel.
Bardzo powoli dolewamy cieniutką stróżką śmietanę kremówkę. Jeśli wlejemy ją zbyt szybko karmel stwardnieje. Przestudzamy.
Do czystej, suchej i wyparzonej butelki wlewamy whisky z wódką. Powoli dolewamy śmietankę z karmelem. Mieszamy i pozostawiamy do przegryzienia na minimum tydzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 12.02.2017 14:04
Mniam mniam mniam....
paniusiaewa 10.02.2017 12:48
Nie szkoda whiski? Pomysł całkiem fajny. Pozdrawiam.
kloruś 31.01.2017 21:42
bardzo dziękuję :)
Edith85 31.01.2017 11:08
pychaaaa :-)
Malinka 31.01.2017 10:10
Oryginalny uwielbiam! Twojego natomiast chętnie bym skosztowała :)
Iwusia 31.01.2017 00:00
super propozycja
MagdalenaIC 30.01.2017 23:24
Fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak