Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jaja 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 sczypta
czosnek 1 ząbek
mąka 2 łyżki
boczek 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce.
Cebule i boczek pokroić w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek, dodaj cebulę.
Do ziemniaków dodaj boczek z cebulą, jaja, mąkę i przyprawy.
Składniki dobrze wymieszaj.
Podłużną formę do pieczenia wysmaruj odrobiną oleju, przełożyć ziemniaki.
Piecz w temperaturze 200° C przez ok. 60 minut.Na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 02.10.2013 12:41
uwielbiam takie babki:)) i jeszcze ze szklanką mleka:)) pycha
KasiaK90 01.10.2013 15:51
uwielbiam! Pychotka
Konczi 01.10.2013 15:10
super babka ziemniaczana, smakowałaby mi :)
Trzy talerze 01.10.2013 14:56
Ahhh baba ziemniaczana - ponadczasowe i palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak