Babka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • jaja

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • cząber

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 sczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka

    2 łyżki
  • boczek

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce.
Cebule i boczek pokroić w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek, dodaj cebulę.
Do ziemniaków dodaj boczek z cebulą, jaja, mąkę i przyprawy.
Składniki dobrze wymieszaj.
Podłużną formę do pieczenia wysmaruj odrobiną oleju, przełożyć ziemniaki.
Piecz w temperaturze 200° C przez ok. 60 minut.Na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
everay 02.10.2013 12:41
uwielbiam takie babki:)) i jeszcze ze szklanką mleka:)) pycha
KasiaK90 01.10.2013 15:51
uwielbiam! Pychotka
Konczi 01.10.2013 15:10
super babka ziemniaczana, smakowałaby mi :)
Trzy talerze 01.10.2013 14:56
Ahhh baba ziemniaczana - ponadczasowe i palce lizać :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat