Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
1,5 kg -
jaja
2 sztuki -
cebula biała
1 sztuka -
majeranek
1 łyżeczka -
cząber
1 łyżeczka -
sól
1 łyżeczka -
pieprz
1 sczypta -
czosnek
1 ząbek -
mąka
2 łyżki -
boczek
100 gram
Przepis i sposób przygotowania Babka ziemniaczana
Cebule i boczek pokroić w kostkę.
Na patelni podsmażyć boczek, dodaj cebulę.
Do ziemniaków dodaj boczek z cebulą, jaja, mąkę i przyprawy.
Składniki dobrze wymieszaj.
Podłużną formę do pieczenia wysmaruj odrobiną oleju, przełożyć ziemniaki.
Piecz w temperaturze 200° C przez ok. 60 minut.Na złoto.
Komentarze (4)