Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z żurawinami na Wielkanoc.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanka
mąka ziemniaczana 5 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczka
jaja 4 szt
żurawina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z żurawinami na Wielkanoc.

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości.
Wbijać po jednym jajku cały czas miksując.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia,przesiać i po trochu dodawać do masy.
Garść suszonych żurawin wsypać do masy i lekko wymieszać.
Przełożyć do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną formy babkowej.
Piec ok 45 min w temp. 180 °

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 16.03.2016 09:34
Fajna babeczka! :)
Bernadeta1 24.07.2014 09:50
na pewno wyśmienicie smakuje
Kejti 16.05.2014 16:40
Super babka :-)
luna76 19.04.2014 21:34
śliczna babka :) wesołych świąt
Alex_M 19.04.2014 20:52
ładna babeczka
Zdzisław 19.04.2014 20:08
smacznie się prezentuje na zdjęciu
w mojej kuchni 19.04.2014 19:57
ale apetyczna ta baba
MagdaXXX 19.04.2014 19:41
wygląda wprost idealnie
IlonaAlbertos 19.04.2014 18:50
Babka to obowiązkowe ciasto na Wielkanoc. Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak