Babka z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    30 dag
  • jajko

    5 szt
  • mleko

    5 łyżek
  • masło

    1 kostka
  • tłuszcz do formy

  • orzechy laskowe

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć cukier, masło, 4 żółtka i jedno całe jajko. Stopniowo dodawać mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i orzechy. Delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem oraz obsypać bułką tartą. Piec 50 min. w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 25.11.2013 14:04
smaczna babka
olkaaa 04.02.2013 08:04
bardzo fajna
Elżbieta17 17.11.2012 15:59
pyszny deser:)
barbara11561 10.08.2012 19:44
ale pyszna musi być,z tymi orzechami:)
melonik 04.08.2012 08:07
super
melonik 04.08.2012 08:07
super
Wafelek2601 29.06.2012 17:53
Pyszna
alaaa 01.02.2012 17:00
brzmi smacznie
Magdalena1110 02.12.2011 20:57
dobra
ronald88 27.11.2011 09:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat