Babka z makiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    20 dkg
  • cukier

    15 dkg
  • jaja

    4
  • mąka

    20 dkg
  • mak

    1/2 szkl
  • mleko

    1/3 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • tłuszcz

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dalej ucierając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać mleko a na końcu mak. Foremkę nasmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 02.03.2014 09:47
pyszna babka
Pani Domu 24.02.2014 10:26
super babeczka
berys18 27.11.2013 08:57
taką lubię
Grazyna0211 27.07.2013 10:23
smaczne ciasto
romanrafal 22.04.2013 13:54
lubię babki,wszystkie:)
RenataZ-et 27.12.2012 22:11
smaczna
ben-ka 27.12.2012 17:09
ale fajna.....
barbara11561 30.09.2012 21:14
pyszna
jeta72 19.07.2012 12:05
smaczna :-)
Dorota59 30.01.2012 17:55
do tego kawka-super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat