Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek rumowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jagodami

Ubić jajka z cukrem.
Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na przemian z olejem i mlekiem.
Dodać olejek rumowy.
Wlać połowę ciasta do foremki, wyłożyć jagody, zalać je resztą ciasta.
Na wierzch posypać owocami. Delikatnie wcisnąć je w ciasto.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić ciasto i piec je około 40 minut.
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 02.02.2014 20:53
z pewnością smaczna
caralajna 11.09.2013 07:31
na pewno smakowała
fotoviderek 29.03.2013 09:36
Babeczka super :)
Bernadeta1 21.03.2013 20:30
wygląda smakowicie
Joanna23 07.03.2013 18:34
fajny pomysł
Wiesława1 26.02.2013 08:40
super
Wiesława1 26.02.2013 08:40
super
IKrakowianka 25.02.2013 21:46
fajny pomysł na ciasto
IZABELA29 20.02.2013 10:31
przyznam się ,że ciasta z jagodami nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak