Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/3 kostki
jaja 3 sztuki
cukier 1/2 szklanki
olej 3 łyzki
ocet jabłkowy 1 łyżka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jabłkami

Masło ucieramy wraz z cukrem i żółtkami. Dodajemy następnie olej oraz ocet. Nadal miksujemy. Do takiej masy wsypujemy po troszku mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i stopniowo dodajemy ją do masy. Wszystko delikatnie mieszamy. jedno jabłko myjemy i obieramy kroimy na cienki księżyce. Do keksówki o wymiarach 9/27 wkładamy papier i wylewamy masę. Do ciasta wkładamy jabłka i pieczemy ok1 godziny w temperaturze175

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 29.12.2013 12:32
Z pewnością pyszne ciasto,wygląda na delikatne i mięciutkie,lubię takie puszyste babki z dodatkiem owoców,z jabłkami z pewnością świetna w smaku, wygląda apetycznie.
iwi 29.12.2013 12:06
Jak babka to tylko jabłkowa:)
Gracer 29.12.2013 12:04
super babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak