Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z białym serkiem i płatkami czekoladowymi

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 szt
serek 25 dkg
jajko 5 szt
skórka pomarańczowa 1 łyżka
rodzynki 1 garść
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
polewa czekoladowa
płatki migdałowe
śmietana 12% 250 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z białym serkiem i płatkami czekoladowymi

Kroki postępowania

1
Do miski dajemy miękką margarynę i cukier waniliowy mieszamy mikserem.
Krok 1 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
2
Serek mieszamy ze skórką pomarańczową.
Krok 2 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
3
Ucieramy margarynę dodajemy stopniowo cukier i wbijamy po jednym jajku ucieramy na gładką masę.
Krok 3 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
4
Do utartej masy dodajemy twaróg jeszcze mieszamy mikserem chwilę
Krok 4 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
5
Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia 2 łyżeczki.
Krok 5 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
6
Do masy dodajemy śmietanę rodzynki wymieszane z odrobiną mąki i płatki czekoladowe wymieszać delikatnie.
Krok 6 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
7
Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 7 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
8
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.

Studzimy .


Krok 8 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
9
Zimną babkę dekorujemy dowolnie.

POLECAM!!!
Krok 9 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.04.2015 15:25
super wyszła Ci ta babka
gusia1000 27.04.2015 23:58
Warto robić eksperymenty z babką.
gosia56 26.04.2015 17:04
Irenka do babki najlepiej wykorzystać serek nie bardzo twardy
irenka 26.04.2015 13:29
fajny przepis , zabieram wypróbuję ,na pewno przepyszna babka
gosia56 26.04.2015 11:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gosia56 26.04.2015 11:23
A ja piekłam już parę razy taką babkę zawsze z innymi dodatkami.Bo mąż stwierdził ze to najlepsza babka pod słoncem.
Róża1 26.04.2015 10:52
wspaniała babeczka :-)
Janina 25.04.2015 21:24
Super babka;)
Renata9 25.04.2015 21:17
Rewelacyjna babka, chętnie bym skosztowała :-)
fotoviderek 25.04.2015 18:45
Pyszna ta babeczka :)
ben-ka 25.04.2015 18:21
Lubię takie babki, ale sama z serkiem ani zwykłym twarogiem jeszcze nie piekłam tylko jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak