Babka z białym serkiem i płatkami czekoladowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dkg
  • cukier

    5 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • serek

    25 dkg
  • jajko

    5 szt
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka
  • rodzynki

    1 garść
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • masło

  • polewa czekoladowa

  • płatki migdałowe

  • śmietana 12%

    250 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Do miski dajemy miękką margarynę i cukier waniliowy mieszamy mikserem.
Krok 2 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Serek mieszamy ze skórką pomarańczową.
Krok 3 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Ucieramy margarynę dodajemy stopniowo cukier i wbijamy po jednym jajku ucieramy na gładką masę.
Krok 4 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Do utartej masy dodajemy twaróg jeszcze mieszamy mikserem chwilę
Krok 5 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia 2 łyżeczki.
Krok 6 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Do masy dodajemy śmietanę rodzynki wymieszane z odrobiną mąki i płatki czekoladowe wymieszać delikatnie.
Krok 7 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Krok 8 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.

Studzimy .


Krok 9 - Babka  z  białym serkiem i płatkami  czekoladowymi foto
Zimną babkę dekorujemy dowolnie.

POLECAM!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 29.04.2015 15:25
super wyszła Ci ta babka
gusia1000 27.04.2015 23:58
Warto robić eksperymenty z babką.
gosia56 26.04.2015 17:04
Irenka do babki najlepiej wykorzystać serek nie bardzo twardy
irenka 26.04.2015 13:29
fajny przepis , zabieram wypróbuję ,na pewno przepyszna babka
gosia56 26.04.2015 11:24
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gosia56 26.04.2015 11:23
A ja piekłam już parę razy taką babkę zawsze z innymi dodatkami.Bo mąż stwierdził ze to najlepsza babka pod słoncem.
Róża1 26.04.2015 10:52
wspaniała babeczka :-)
Janina 25.04.2015 21:24
Super babka;)
Renata9 25.04.2015 21:17
Rewelacyjna babka, chętnie bym skosztowała :-)
fotoviderek 25.04.2015 18:45
Pyszna ta babeczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat