babka piegowata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier

    15 dek
  • mąka krupczatka

    30 dek
  • mak

    15 dek
  • olej

    130 ml
  • mleko

    150 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - babka piegowata foto
Jaja z cukrem ubić na puszystą masę
Krok 2 - babka piegowata foto
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem i makiem dodawać na przemian z olejem i mlekiem
Krok 3 - babka piegowata foto
Formę natłuścić i wylać ciasto
Krok 4 - babka piegowata foto
piec około 50 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 26.01.2013 21:45
smaczny piegusek
Kuchareczka2 27.10.2012 11:18
znakomita
Kas2 09.10.2012 22:12
świetna ta babka
berys18 04.02.2012 09:56
pyszna babeczka
Tika4444 13.01.2012 14:47
świetnie wygląda
Seba 17.12.2011 00:14
super
kuklik 07.12.2011 21:05
formę mam jeszcze po babci męża
misia53 07.12.2011 17:28
Babka ślicznie wypieczona a ja wciąż szukam takiej fajnej formy
Krystyna32 26.11.2011 22:53
extra
anna186 26.11.2011 19:20
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat