Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Owocowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
TRUSKAWKI MROŻONE około 200 gram
cukier około 4 łyżki
winogrona wg uznania kilkanaście kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Owocowa

Truskawki posyp cukrem i odstaw w ciepłe miejsce, aby trochę się rozmroziły.
Następnie, te większe sztuki, poprzekrawaj na połowę.

Kulki winogrona poprzekrawaj na pół.

Galaretki rozrób w osobnych naczyniach, ale w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu.
Odstaw, aby trochę stężały.

Przygotuj formę do babki.

Na spód wlej truskawkową galaretkę i ułóż na niej w równych odstępach truskawki.
Odstaw do stężenia.
Następnie wlej galaretkę agrestową. Odstaw do stężenia. Na to wylej galaretkę truskawkową, a gdy stężeje ułóż na niej winogrona.
Owoce zalej galaretką agrestową, a następnie ułóż na niej truskawki i znowu zalej galaretką w innym kolorze.
Czynność powtarzaj aż do wyczerpania składników.

Aby wyjąć "babkę" należy formę polać wrzątkiem i natychmiast przełożyć ja na talerz.

Podawać najlepiej od razu po wyjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.02.2014 09:47
wygląda rewelacyjnie
Angelika10 16.01.2014 23:58
pyszności ;)
Malinka 13.01.2014 17:04
Bardzo fajny sposób na babkę :)
Beata999 02.01.2014 16:06
Ładnie się prezentuje.
ssylwiaa 02.01.2014 12:18
galaretkowy szał ;)
usmiech 02.01.2014 12:00
ciekawy pomysł
Rafał3 02.01.2014 11:59
mniam mniam wygląda wyśmienicie ;-)
dodi 02.01.2014 11:56
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak