Babka orzechowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • masło

    1 kost
  • cukier

    1 szkl
  • jajko

    5 szt
  • orzechy laskowe

    18 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodawać po jednym jajku cały czas ucierając.Do utartej masy dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy.Wymieszać na jednolitą masę ,wylać do babki z kominkiem i piec około 50 min w 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 18.09.2014 10:53
bardzo lubię babki
misia53 23.05.2012 21:00
lubię ciasta z orzechami
caffee_tea 23.05.2012 20:46
doobre ; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat