Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka miesna z jajem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 700 g
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
pieczarki 5-6 sztuk
cebula biała 1 sztuka
marchew pół sztuki
seler korzeniowy ćwierć sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
Majeranek suszony Prymat

Porada

Ja użyłam mięsa mielonego z dzika ale równie dobrze sprawdzi się wieprzowina.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka miesna z jajem

Do miski przekładamy mięso mielone dodajemy drobno posiekana cebulkę ,marchew i selera startego na tarce,pieczarki pokrojone w kostkę i podsmażone na oleju,bułkę tartą,,wbijamy jajo i doprawiamy solą,pieprzem,majerankiem .Rozgniatamy też parę ziarenek i dodajemy do mięsa .Dokładnie mieszamy.
Formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą .Formę wypełniamy do połowy masą mięsna układamy jajeczka i nakładamy resztę masy.Pieczemy 40-45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.04.2014 08:06
świetny i oryginalny pomysł, "klops" w kształcie babki :)
barbara11561 25.04.2014 17:26
na pewno była pyszna:)
ben-ka 25.04.2014 17:10
Pochwała za pomysł:) wygląda świetnie!
Agata3 25.04.2014 16:15
fajna babka:) takiej jeszcze nie widziałam :)
Krzysztof15 25.04.2014 15:41
bardzo ciekawe wykonanie
kasiaw 25.04.2014 14:44
świetny pomysł na babkę inaczej
matesko 25.04.2014 14:03
ciekawe wykonanie i kształt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak