Babka marmurkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    3/4 szkl
  • margaryna

    20 dag
  • cukier

    1/5 szkl
  • jajka

    4
  • mleko

    3/4 szkl
  • cukier wanilinowy

  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i ucierać do uzyskania puszystej masy. Masę połączyć z mlekiem Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Resztę ciasta wymieszać z kakao i wylać na wierzch jasnego ciasta. Piec około 45 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 26.01.2013 20:17
pycha
aisza1 05.12.2012 10:45
apetycznie wygląda
Krzysztof15 07.08.2012 18:35
smacznie wyglonda
Luki 12.02.2012 12:24
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat