Babka kawowa

Babka kawowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4 szt
  • mąka

    60 dag
  • cukier

    30 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawe rozpuścić w mleku. Mąkę wymieszaćź z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, mieszając dodawać porcjami mleko i mąkę. Gdy ciasto będzie jednolite przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blaszki i piec około 40 minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę ozdobić dowolną polewą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

18.11.2012 00:48
super taka kawowa babka tylko zastanawiam się jaki ma kolor,jak kawa z mlekiem?

Tika4444

24.11.2011 19:52
fajna babka

Tika4444

24.11.2011 19:52
fajna babka

rzenia15

09.11.2011 20:04
muszę ją upiec

Dorota59

24.05.2011 07:43
smaczniutka

halinka1011

04.04.2011 11:07
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat