Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA FALUBAZOWA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
olej 4 łyżki
ocet winny 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 3/4 kostki
cukier 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA FALUBAZOWA

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia, kolejno dodajemy olej i ocet. Białka ubić osobno. Do powstałej masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Foremkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta. Masę przelać do foremki. Nagrzać piekarnik- 180 stopni i piec babkę 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2014 12:10
fajny przepis
Seba 28.12.2014 14:10
ale nazwa, ciekawe jak smakuje
Rysia 09.12.2014 10:58
...ja poszłabym w stronę Erosa,mam kosmate skojarzenia...
erym 09.12.2014 09:34
czy chodzi o zuzel, skad ta nazwa?
Mama niejadka 09.12.2014 09:02
Skąd taka nazwa?
Magula 09.12.2014 07:24
hmmm zdjęcia chyba nie są etapami przygotowania babki jak to powinno być w przepisach krok po kroku. Co to znaczy falubazowa??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak