Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cukiniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
płatki migdałowe 3 łyżki
rodzynki 3 łyzki
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cukiniowa

Kroki postępowania

1
Cukinie należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 1 - Babka cukiniowa foto
2
Jajka ucieramy z cukrem, następnie dolewamy olej i mieszamy.
Krok 2 - Babka cukiniowa foto
3
Rodzynki włozyc do miseczki i zalać wrzatkiem. Po 2 minutach odcedzic na sitku. Lyżke płatków migdałów odkładamy do posypania po wierzchu.
Krok 3 - Babka cukiniowa foto
4
Reszte składników dodajemy do jajek i mieszamy. Foremke smarujemy tłuszczem i wylewamy do niej ciasto. Po wierzchu posypujemy startymi migdałami.
Krok 4 - Babka cukiniowa foto
5
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 45 minut.
Krok 5 - Babka cukiniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 08.11.2012 09:48
to dla mnie coś nowego
iziona 29.08.2012 21:21
Takiej babki jeszcze nie robiłam.
halina17 29.08.2012 18:29
Ciekawy przepis na babkę z cukinią - na słodko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak