Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 1/2 szklanki
mąka 2 1/2 szklanki
olej 3/4 szklanki
woda 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
margaryna do smarowania formy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

1. Jajka i cukier ubijamy. Dodajemy cukier waniliowy cały czas miksując. Następnie dodajemy olej, wodę i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy ok. 5 minut.

2. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy.

3. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem wlewamy jasną część ciasta, a na nią ciemne ciasto.

4. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 60 minut.


Rada: Babkę można udekorować polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.04.2015 21:04
Smaczna babeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak