Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1/3 szkl.
olej 0.5 szkl.
jajko 4 szt.
cukier 1 1/4 szkl.
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
masło do posmarowania blachy
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania blachy

Przepis i sposób przygotowania na: babka

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem.
Krok 1 - babka foto
2
Wymieszać ze sobą makę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.Do ubitych jajek z cukrem dodać olej.Wymieszać.Dodać mąkę.Wymieszać.Wlać ciasto do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy.
Krok 2 - babka foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopnii około 45 min.
Krok 3 - babka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.07.2013 07:38
Świetna babka :)
ONY_za_kare 30.04.2013 17:10
lubię takie ciacho!
kamyk 13.01.2013 22:27
niby zwykłą a jaka dobra do kawy popołudniowej
Monika58 13.01.2013 19:37
lubię takie babki
gosia56 13.01.2013 17:52
dawno takiej nie piekłam pycha
Magda24 13.01.2013 17:20
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak