Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ze śmietaną i jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 60 ml
śmietana 30% 250 g
cukier puder 1 łyżka
jagody 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze śmietaną i jagodami

Masło i cukier ucieramy na gładką masę. Następnie nie przerywając ucierania dodajemy jajka,cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mleko i mąkę. Foremki do babeczek wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do połowy wysokości papilotek. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 20 minut. Studzimy.
2. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno a pod sam koniec dodajemy cukier puder. Śmietanę kremówkę przekładamy do szprycy, wyciskamy na babeczki dekoracyjne kleksy i posypujemy jagodami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 22.06.2017 09:08
pyszności!
MagdalenaIC 21.06.2017 21:00
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak