Babeczki z mascarpone i łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl.
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    3/4 szkl.
  • żółtka

    3 szt.
  • mascarpone

    1 op.
  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • szczypiorek usiekany

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto : masło z mąką posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, zagnieść, uformować kulę, włożyć do woreczka i do lodówki na ok 1/2 godziny. Następnie wyłożyć brzegi foremek wysmarowanych wcześniej tłuszczem. Nakłuć widelcem ciasto. Piec ok. 40 min.

Foremki z ciasta ostudzić.

Mascarpone wymieszać z papryką drobno pokrojoną, szczypiorkiem, drobno pokrojonym łososiem. Doprawić do smaku. Przełożyć do kruchych foremek.

Udekorować łososiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 02.07.2012 13:13
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 05.01.2012 20:49
wyglądają i zapewne smakują wyśmienicie!
adam1f 11.12.2011 00:10
dobre
Elżbieta17 19.06.2011 20:03
Zjadłoby się:)
anemon 06.05.2011 07:05
Robię takie.
Krystyna32 13.04.2011 02:27
pycha
Gosia40 12.04.2011 10:34
Uwielbiam babeczki, a jeszcze z mascarpone - super!
novita26 12.04.2011 07:44
mniam
Henryka2 11.04.2011 18:45
Ależ smakowicie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat