Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Babeczki z mascarpone i łososiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szkl.
masło
20 dag
cukier puder
3/4 szkl.
żółtko jajek
3 szt.
mascarpone
1 op.
łosoś wędzony plastry
200 g
papryka czerwona
1 szt.
szczypiorek usiekany
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z mascarpone i łososiem

Ciasto : masło z mąką posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, zagnieść, uformować kulę, włożyć do woreczka i do lodówki na ok 1/2 godziny. Następnie wyłożyć brzegi foremek wysmarowanych wcześniej tłuszczem. Nakłuć widelcem ciasto. Piec ok. 40 min.

Foremki z ciasta ostudzić.

Mascarpone wymieszać z papryką drobno pokrojoną, szczypiorkiem, drobno pokrojonym łososiem. Doprawić do smaku. Przełożyć do kruchych foremek.

Udekorować łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 02.07.2012 13:13
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 05.01.2012 20:49
wyglądają i zapewne smakują wyśmienicie!
adam1f 11.12.2011 00:10
dobre
Elżbieta17 19.06.2011 20:03
Zjadłoby się:)
anemon 06.05.2011 07:05
Robię takie.
Krystyna32 13.04.2011 02:27
pycha
Gosia40 12.04.2011 10:34
Uwielbiam babeczki, a jeszcze z mascarpone - super!
novita26 12.04.2011 07:44
mniam
Henryka2 11.04.2011 18:45
Ależ smakowicie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak