Babeczki z mascarpone i łososiem

Babeczki z mascarpone i łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl.
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    3/4 szkl.
  • żółtko jajek

    3 szt.
  • mascarpone

    1 op.
  • łosoś wędzony plastry

    200 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • szczypiorek usiekany

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto : masło z mąką posiekać drobniutko, dodać żółtka, cukier, zagnieść, uformować kulę, włożyć do woreczka i do lodówki na ok 1/2 godziny. Następnie wyłożyć brzegi foremek wysmarowanych wcześniej tłuszczem. Nakłuć widelcem ciasto. Piec ok. 40 min.

Foremki z ciasta ostudzić.

Mascarpone wymieszać z papryką drobno pokrojoną, szczypiorkiem, drobno pokrojonym łososiem. Doprawić do smaku. Przełożyć do kruchych foremek.

Udekorować łososiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 02.07.2012 13:13
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 05.01.2012 20:49
wyglądają i zapewne smakują wyśmienicie!
adam1f 11.12.2011 00:10
dobre
Elżbieta17 19.06.2011 20:03
Zjadłoby się:)
anemon 06.05.2011 07:05
Robię takie.
Krystyna32 13.04.2011 02:27
pycha
Gosia40 12.04.2011 10:34
Uwielbiam babeczki, a jeszcze z mascarpone - super!
novita26 12.04.2011 07:44
mniam
Henryka2 11.04.2011 18:45
Ależ smakowicie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat