Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka

    150 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    1/2 szklanki
  • śmietana 30%

  • cukier

    2 łyżki
  • wiórki czekoladowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, Dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, kakao i cukier waniliowy wymieszać łyżką. Wlać wystudzoną margarynę.Wymieszać. Napełniać papilotki do 3/4 wysokości.Nałożyć 1/2 łyżeczki masy kajmakowej. Piec ok 15 min. w temp 200 stopni. Śmietanę ubić z cukrem i udekorować babeczki, posypać czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 04.07.2017 14:54
smaczne babeczki
JulkaTomeczek 22.06.2017 16:44
Zjadłabym takie
IZABELA29 26.05.2017 11:08
Małe słodkie co nie co
pestka 15.05.2017 10:12
pyszny deser
polly66 03.04.2013 23:51
zabieram do siebie ;)
ewaa 21.04.2012 16:45
super!!!
Małgosia6 13.12.2011 13:35
super babeczki;]
czekoladka_m 13.08.2011 20:06
Ale eleganckie te babeczki:)
kochanyptysiu 18.05.2011 12:05
profesjonalny wyglad
aguus 21.03.2011 13:12
Pewnie smakują tak dobrze jak wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat