Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

cukier 1/2 szklanki
mąka 1 i 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki

KRUSZONKA

margaryna 10 dag
cukier 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kruszonką

CIASTO: W jednej misce wymieszać ze sobą (łyżką!) cukier, mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać: olej, mleko i jajka. Dokładnie wymieszać obie zawartości misek, a następnie połączyć ze sobą wsypując sypkie składniki do mokrych. Całość dokładnie przemieszać łyżką. Przygotowaną masę przełożyć do przygotowanych papilotek. Zapełniaj ok. 3/4 papilotek. KRUSZONKA: połączyć ze sobą składniki i pokruszyć po trochu na każde ciasto. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 11.01.2015 15:42
Cieszę się, ze się podobają. Były bardzo smaczne
irmax 11.01.2015 13:25
Pyszne i smaczne
marenka 11.01.2015 13:01
Mniam mniam wyglądają wspaniale;)
dodi 11.01.2015 12:32
uwielbiam takie
Wiesława1 11.01.2015 12:20
świetne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak