Babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    10 dag.
  • żółtko jajek

    2 szt.
  • mąka pszenna

    20 dag.
  • cukier

    10 dag.
  • tłuszcz

    do posmarowania foremek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • budyń czekoladowy

    8 dag.
  • mleko

    750 ml.
  • cukier

    15 dag.
  • wiórki kokosowe

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makę pszenną wymieszałem z proszkiem do pieczenia.Dodałem żółtka,cukier i margarynę.Zagniotłem ciasto.Schłodziłem w lodówce przez 30 min.Tłuszczem posmarowałem foremki,następnie wykleiłem ciastem.Włożyłem do nagrzanego piekarnika.Babeczki piekły się 10 min.w temp.180*C.Następnie babeczki wyciągnąłem z foremek.Ugotowałem słodki i gęsty budyń,napelniłem nim babeczki.Posypałem po wierzchu wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 17.01.2014 10:09
fajny pomysł:-)
dianix 13.07.2013 18:12
bardzo apetyczne
Alex_M 03.05.2013 13:27
pyszny deserek!
Katarzyna59 15.03.2013 19:46
bardzo apetyczne babeczki
pestka 14.03.2013 14:03
dobry pomysł na deser o smaku czekoladowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat