Babeczki wielkanocne z kakao

Babeczki wielkanocne z kakao

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • margaryna

    20 dag
  • cukier

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową! Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodawać na zmianę jajka i mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą. Tak przygotowane ciasto wlewać do natłuszczonych foremek na babki. Zostawić trochę ciasta i zabarwić go kakao na brązowo. Następnie nałożyć do foremek na bok foremki (tak jak na zdjęciu). Piec ok. 40 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

24.04.2013 13:59
zgrabnie wyszły

Janina

23.04.2013 11:41
Bardzo smaczne babeczki jak zawsze

msmors

23.04.2013 11:06
BARDZO SMACZNE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat