Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pieczarkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 du?ych sztuk
mi?so mielone 15 dag
ser w?dzony 5 plastrów
kostka grzybowa 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
bu?ka tarta 2 ?y?eczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 ?y?eczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pieczarkowe

Z pieczarek usuwamy ogonki i drobno kroimy. Kroimy cebul? w kostk? i sma?ymy na mase?ku z wcze?niej pokrojonymi ogonkami pieczarek. Dodajemy mi?so mielone , przyprawiamy sol?, pieprzem i zio?ami prowansalskimi . Na ko?cu dodajemy bu?k? tart?. Kapelusze pieczarek gotujemy z kostk? grzybow? ok. 20 minut. Po wystudzeniu nak?adamy zrobiony ju? farsz mi?sno- warzywny. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni. Przed ko?cem pieczenia dodajemy ser ?ó?ty i zapiekamy jeszcze kilka minut, do stopnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 17.09.2012 21:37
bardzo je lubię
Dorota59 09.09.2012 14:57
świetne
spawacz 09.09.2012 11:35
pyyycha!!!!!!!!
dagmara020 08.09.2012 14:38
mniam mniam cudeńko:)
ziutula
ziutula 07.09.2012 09:07
do barszczu super dodatek...
andzia123 07.09.2012 05:20
super
czarnyaniol1990 07.09.2012 00:34
napewno wypróbuj? :)
gosia561 07.09.2012 00:01
ale super
Katarzyna40 06.09.2012 22:54
zgadza si? :) ja te? uwielbiam "bu?kowe" przysmaki :)
Justyna87 06.09.2012 22:33
moje smaki - na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak